DE MOOISTE TERRASSEN AAN HET WATER

‘T HELLETJE

Het gezellige café Het Helletje is al jaren een begrip in Weesp. Met terras aan het water van de Vecht is het hier geweldig vertoeven. Stap naar binnen voor een gewoon of speciaal biertje, heerlijke snacks uit eigen keuken of een praatje bij een kop koffie of thee. Uiteraard zijn er ook alcoholvrije dranken!

Dit café is de opstapplaats voor ‘de Vuurlinie’. In het café is ook een folder beschikbaar. Stap er gerust naar binnen voor meer informatie over de Vuurlinie.

“Super gezellig cafeetje. Leuke sfeer, super bediening. Als je in Weesp bent, een aanrader om deze zaak te bezoeken!”

Contactgegevens

Stationsweg 13, 1382 AA Weesp
Telefoon: 0294-430922
www.helletjeweesp.nl

Route:
Café ’t Helletje

TOETERS EN BELLEN

Al 25 jaar is Toeters en Bellen een druk bezochte café. Vooral jongeren weten het cafe goed te vinden. Het is de plek om met elkaar te praten, te drinken en te eten. Maar ook een een ideale plek voor feesten en bedrijfsborrels.

Dit café heeft een topterras aan de sluis van Weesp. Daar waar de Vecht afbuigt naar Weesp en de Kom in loopt waar je met je boot kunt aanmeren voor een overnachting. 

“Wat een gezellig terras aan het water, hier is veel te zien wat een leuke sfeer geeft. Een heerlijke club sandwiches gegeten, die zeker niet te duur is. Kom je hier voorbij met de fiets, aanrader om even af te stappen!!!”

Contactgegevens

Herengracht 1, 1382 AE Weesp
Telefoon: 0294-430922
www.cafetoetersenbellen.nl

Route:
Café Toeters en Bellen

‘T HEERTJE

‘t Heertje Eten en Drinken is de gehele week geopend voor lunch en diner. Er wordt uitsluitend gewerkt met verse producten. Bij mooi weer moet je vroeg komen voor een plekje op het zonnige terras aan het water. Het is er dan dringen geblazen!

“Mooi Grand Café aan het water in Weesp. Absoluut een van de mooiste terrassen dus in de zomer is het terras zeker een aanrader!”

Contactgegevens

Herengracht 22, 1382 AG Weesp
Telefoon: 0294 772 455
www.heertjeweesp.nl.nl

Route:
’t Heertje Eten en Drinken

AALTJE

Café-Restaurant Aaltje is al vele jaren een begrip in Weesp. Het staat voor de Hollandse keuken op eigen wijze. Het terras ligt aan Smal Weesp, een heerlijk plekje in het centrum waar je zomers lang kunt genieten.

“Onverwachts op een zonnige vrijdagmiddag hier terecht gekomen. Heerlijk terras, vriendelijke en alerte bediening. We komen terug”

Contactgegevens

Herengracht 33, 1382 AH Weesp
Telefoon: 0294 414 726
www.caferestaurantaaltje.nl

Route:
Café-Restaurant Aaltje

SCHALKSE

Het zonnige terras van de Schalkse ligt aan de vecht en is het gehele jaar geopend. De eigen aanlegsteiger van de Schalkse biedt gelegenheid om een bootje aan te leggen en dan gebruik te maken van het terras. De schalkse ligt op de fiets en wandelroute. 

“Wij komen hier regelmatig en vooral bij mooi weer een heerlijk terras met uitzicht op brug en bootjes”.

Contactgegevens

Ossenmarkt 12A, 1381LX Weesp
Telefoon: 0294 413 544
www.deschalkse.nl/

Route:
De Schalkse

UIT & MEER

Een ontmoeting tussen watersport en natuurschoon, Dat is te vinden in Paviljoen Uit & Meer. Op een plek aan de Vecht met een geweldig uitzicht op het deels in de oude luister herstelde torenfort Uitermeer en op de Vecht zelf. Een ideale stop voor fietsers, wandelaars en bootjesmensen. 

“Prachtige locatie, prima eten. Leuk on vanaf het terras de bootjes op de Vecht voorbij te zien trekken.”.

Contactgegevens

Uitermeer 5, 1381 HP Weesp
Telefoon: 0294 416 973
www.paviljoenuitenmeer.nl

Route:
Paviljoen Uit & Meer

HEKSENKETEL

De heksenketel is een gezellig kroegje aan de Kom en sluis van Weesp met uitkijk op het water Smal Weesp. Kom overdag gezellig langs voor een lekkere lunch binnen of op het mooie terras.

Contactgegevens

Achteromstraat 8, 1381 AV Weesp
Telefoon: 0294 269 164
www.deheksenketelweesp.nl

Route:
De Heksenketel

ANDERE ONDERWERPEN

Het sloepen netwerk

Er op uit in Weesp

Monumenten – forten – molens