ER OP UIT IN WEESP

Kom je naar Weesp voor een tocht over de Vecht met het sloepen netwerk, maak er dan een dagje uit van. Weesp heeft meer te bieden dan alleen de Vecht. Er is van alles te doen, voor families, voor vrienden en vriendinnen en voor stelletjes. Ga voor of na het varen fietsen, wandelen of op ontdekkingstocht binnen het centrum. Prachtige monumenten, mooie speciaalzaken en de gezellige horeca onthalen je gastvrij en vertellen je graag over de hotspots en thing to do in Weesp. Vind hier een selectie van de mooiste activiteiten van Weesp.

Kijk voor meer informatie ook op WELKOMINWEESP.NL

OM TE BEZOEKEN

Ossenmarkt 34
Deze eerste theetuin van Nederland uit 1986 bestaat uit een prachtige modeltuin, bijzondere planten en potten en een sfeervol theehuis. De tuin is inmiddels uitgegroeid tot een waar paradijs waar de echte tuinliefhebber zijn hart aan kan ophalen. De tuin is bekend in binnen- en buitenland.

Lange Muiderweg 18A
De Groene Griffioen is een biologische melkveehouderij met kaasmakerij, boerderijwinkel. Een boerderijbeleving gelegen aan de Vecht in het Groene Hart. In de boerderijwinkel vind je zelfgemaakte kaas, vlees en zuivel van eigen erf. Lokale producten met een verhaal.

Utrechtseweg 11a
De kleine en gezellige Molenwinkel heeft een gevarieerd aanbod van diverse soorten meel, speciale mixen, amandelspijs, honing en andere smakelijke producten. De winkel is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. 

Nieuwstraat 41
Museum Weesp vertoont veel mooie en oude voorwerpen die met de geschiedenis van Weesp te maken hebben zoals het stadszilver, schilderijen en gravures. De belangrijkste collectie bestaat uit Weesper porselein. Er zijn ook veel wisselende exposities. 

[OOK] LEUK VOOR KINDEREN

Uitermeer 3
Beleef een knallend dagje uit met de hele familie en kom naar Plofhuis 3 bij Fort Uitermeer in Weesp! Ga met de hele familie de escape room experience doen. Los samen puzzels en raadsels op en maak een testschot met het levensechte kanon!

s-Gravelandseweg 3
Kom lekker spelen in Don Bosco. Je kunt er klimmen in het klimbos, springen op het springkussen, glijden van de glijbaan, scheppen in het zand en nog veel meer. Check de openingstijden.

Uitermeer 3 – 5
Kleinschalig festival vol leuke activiteiten voor de hele familie. Ontsnap uit de kleinste escaperoom van Nederland, ga boogschieten op ballonnen, het fortkanon afschieten of kies uit een van de vele andere activiteiten. Elke woensdag en zondag te boeken.

RONDVAARTEN

Elke dinsdag, donderdag en zaterdag verzorgt de Vuurlinie rondvaarten over de Vecht naar Fort Uitermeer. Na een korte tussenstop op het fort vertrekt de boot naar Weesp. Inbegrepen is een drankje bij Café ’t Helletje voor en na de rondvaart. 

Elke weekend in juli en augustus vaart de Moby Queen 2 keer per dag over de Vecht richting Utrecht. Het passeert Fort Uitermeer, Fort Hinderdam en Kasteel Zwaanwijck. De boot vertrekt vanaf de VVW steiger aan de Hoogstraat.

STADSWANDELINGEN

De Historische Kring (HKW) verzorgt elk jaar in de zomermaanden stadswandelingen door het oude centrum van Weesp. In anderhalf uur leer je een groot deel van de geschiedenis van Weesp kennen.
Het hele jaar door zijn er op afspraak rondleidingen en themawandelingen voor groepen. Thema’s zijn ‘Weesp Vestingstad’  ‘Joods Weesp’ en ‘Weesp Industriestad’. 

Mooi Weesp verzorgt rondleidingen voor kinderen, families of nieuwe/toekomstige inwoners van Weesp. De familie rondleiding is afgestemd op gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. De kinderrondleiding bestaat uit een speurtocht, schatzoeken en een bezoek aan speeltuin Don Bosco. Privérondleidingen zijn ook mogelijk.

BUITEN HET CENTRUM

Basisweg 2
De leukste kortere baan van Nederland voor optimale ontspanning, sportbeleving en culinair genot. De korte baan is uitdagend, de kantine gezellig en dat in de mooie groene omgeving rond Weesp.

Basisweg 1
Een oase van rust in de randstad, aan de rand van Weesp. Waan je op een mediterraans vakantieoord in de buitenlucht. Ontdek de prachtige tuin met vele faciliteiten zoals sauna´s en baden. 

ANDERE ONDERWERPEN

Terrassen a/h water

Monumenten-forten-molens

Het sloepennetwerk

Op en afstap locaties