DAGJE UIT

HISTORISCH DAGJE WEESP

Weesp heeft veel te bieden. Ga met ons mee en ontdek het historische centrum met de oude straatjes en monumenten, de vele terrassen aan het water, de bijzondere winkels en ruime keuze aan restaurants. Bekijk je Weesp vanaf het water, er is veel te zien. Varend op ‘de Vuurlinie’ komen we langs prachtige huizen, woonboten en historische gebouwen zoals het oude zwembad en de nog draaiende molen de Vriendschap.

Zie, proef en ervaar vandaag de Weesper specialiteiten zoals Wispe bier, Anker Jenever, Weespermoppen en een ijsje van Nelis. Bezoek het historische Stadhuis en Museum Weesp dat bovenin het stadhuis is gehuisvest. Het museum vertelt het verhaal van het Weesper en Hollands porselein, van de bierbrouwerijen en jeneverstokerijen in Weesp, van de chocolade van Van Houten en van de fietsen en brommers van de Magneet.

Sluit een dagje Weesp af bij een van de cafés met terras aan het water of bezoek een van de vele restaurants. Ook op culinair gebied biedt Weesp voor elk wat wils, van een Franse bistro tot pizza, de Hollandse pot of diverse buitenlandse specialiteiten.

PRIJS

Het arrangement kost € 59,- p.p., all-in.
Dit is inclusief lunch, alle hapjes, drankjes, de rondvaart en de rondleiding door Weesp.

AANTAL PERSONEN

Het arrangement biedt ruimte aan maximaal 12 personen

ONTMOETINGSPLAATS

De steiger van Café ’t Helletje,
Stationsweg 13, 1382 AA Weesp
Route

PROGRAMMA & BOEKEN

Historisch Dagje Weesp
elke woensdag in juli, augustus en september.

 

PROGRAMMA

Van 10:00 – 10:30 uur 
| ontvangst met koffie/thee bij Café ’t Helletje | opstapplaats Vuurlinie
Van 10:30 – 11:15 uur
| vertrek per boot van Weesp naar Fort Uitermeer
Van 11:15 – 12:00 uur
| kort verblijf met wandeling over het fort
Van 12:00 – 12.45  uur
| terugtocht per boot van Fort Uitermeer naar Weesp | Café ’t Helletje
Van 12.45 – 13:45 uur
| lunch bij Café ’t Helletje
Van 13:45 – 15:00 uur
| stadswandeling met begeleider door Weesp
| proeverij van Weesper specialiteiten en een ijsje bij IJssalon Nelis.
De wandeling eindigt bij het Museum Weesp. 
Van 15:00 – 16:00 uur
| rondleiding door Museum Weesp
Van 16:00 – 16:15 uur
| wandelen van het Museum naar Café ’t Helletje 
Van 16:15 – 17:00 uur
| consumptie met bitterbal bij Café ’t Helletje
| einde programma

 

 

Wij (3 dames ) uit Cuijk hebben enorm genoten van Weesp. We wisten niet dat het zo mooi is in Weesp. Het weer, de lunch, vervolgens de rondwandeling met leuke gids, de bloemen in de stad overal, het bezoek aan het museum, een heerlijk ijsje en een lekker likeurtje, het was allemaal geweldig. Daarna nog de boottocht, wat met dit mooie zeker geen straf is. En drankje met bitterballen was een mooie afsluiting van de dag.

Maria Lamers

GROEPSARRANGEMENT 

Het arrangement ‘Historisch Dagje Weesp’ is te boeken voor een dagje uit met familie, vrienden of collega’s. Vul hiervoor het aanvraagformulier in op deze pagina. Een groepsarrangement is alleen te boeken op vrijdag en zondag en voor minimaal 8 en maximaal 12 personen. Het is niet mogelijk het programma of de tijden te wijzigen.  

Na het verzenden van de aanvraag volgt binnen enkele dagen bericht of de reservering is omgezet in een boeking. Deze bevestiging gaat vergezeld van een factuur die binnen 7 dagen na ontvangst dient te zijn betaald, waarna de boeking definitief is. 

AANVRAAGFORMULIER ARRANGEMENT
HISTORISCH DAGJE WEESP

 

Verstrek bij voorkeur uw gsm (06) nummer.
Alleen mogelijk op een vrijdag of zondag.
Het aantal personen is minimaal 8 en maximaal 12. Aanpassing in het aantal personen leidt tot een aanpassing van het totaalbedrag van de boeking.
Op basis van uw aanvraag beoordelen wij de beschikbaarheid van de Vuurlinie. Door akkoord te geven verklaart u bekend te zijn met onze handelswijze en verleent u toestemming om uw gegevens te gebruiken voor het maken van een reservering/boeking.

FAQ’S

Klik op de vraag voor een antwoord.
Vanaf hoeveel personen kan ik een groepsarrangement boeken

Een rondvaart met de Vuurlinie is onderdeel van dit arrangement. De boot biedt ruimte aan maximaal 12 personen per vaart. Het arrangement kan geboekt worden vanaf 8 personen tot maximaal 12 personen. 

Hoe kan ik het arrangement reserveren/boeken
  • Het reserveren van een boeking kan uitsluitend online via het aanvraagformulier op deze pagina.
  • Bij specifieke vragen neemt u per mail contact op met de coördinator Jacob Honing: jacob@weespmarketing.nl.
    Jacob is vrijwilliger en daarom niet altijd in de gelegenheid uw mail per direct te beantwoorden. 
Op welke wijze kan ik betalen

Als de reservering definitief is ontvangt u per e-mail een factuur met het verzoek deze binnen 7 dagen per bank te betalen. Betaling met een credit card of contante betaling is niet mogelijk. Uitsluitend na ontvangst van uw betaling is uw boeking gegarandeerd. Zonder voorafgaande betaling wordt de boeking geannuleerd.  

Kan mijn boeking door jullie geannuleerd worden

Een rondvaart met de Vuurlinie maakt onderdeel uit van dit arrangement. Bij de verwachting van een harde wind is er geen afvaart en wordt het arrangement uiterlijk de dag voor de afvaart geannuleerd. Bij plotseling wisselende weersomstandigheden is het niet mogelijk u tijdig te informeren en zal er die dag een alternatief programma worden geboden. De schipper heeft de verantwoordelijkheid over de passagiers en bepaalt wanneer er om veiligheidsredenen niet wordt gevaren.

Het arrangement wordt geannuleerd indien er minimaal 24 uur voor de vaart minder dan 8 personen hebben geboekt.
Bij tijdige annulering kunt u de boeking omzetten naar een andere dag. Als dat niet lukt wordt het betaalde bedrag teruggestort. 

Kan ik mijn boeking annuleren

Het is mogelijk uw boeking te annuleren tot uiterlijk 72 uur van tevoren (3 dagen voor de afvaart). U krijgt uw geld terug of maakt een nieuwe boeking. Zie hiervoor ook onze algemene voorwaarden. Bij een annulering binnen 72 uur is restitutie van het bedrag niet mogelijk. U kunt het arrangement omboeken naar een nieuwe datum.

Wanneer en waar melden voor vertrek

De Vuurlinie ligt aan de steiger van ’t Helletje. U wordt daar om 10 uur verwacht voor een kopje koffie/thee. De schipper geeft aan wanneer u aan boord kunt komen voor de rondvaart als onderdeel van het arrangement.

Moet ik eten en/of drinken meenemen

Het arrangement is volledig verzorgd. Eten en drinken meenemen op deze dag is niet nodig en niet wenselijk.

Mag de hond mee

Bij dit arrangement is het meenemen van een hond niet toegestaan. 

Welke faciliteiten zijn er aan boord van de Vuurlinie

Op de Vuurlinie is een toilet beschikbaar. Er is een zitplaats beschikbaar voor iedere passagier. Er zijn voldoende zwemvesten aan boord, ook voor kinderen. Er is een buitenterras. Bij mooi weer is het terras open. Betreden van het buitenterras tijdens de vaart is op eigen risico.

Kunnen minder validen mee met dit arrangement

Er is plaats voor 1 rolstoel op de Vuurlinie. Deze komt aan boord via een rijplaat en een helpende hand van de schipper en maatje. Graag van tevoren melden zodat hiermee rekening gehouden kan worden.

Is Weesp goed bereikbaar en waar kan ik parkeren
  • Weesp is goed bereikbaar per auto en trein.
  • Gratis parkeren kun je achter het station. Het is ongeveer 5 tot 10 minuten lopen vanaf het station naar Café ’t Helletje, de ligplaats van de Vuurlinie.
  • In Weesp is het (grotendeels) betaald parkeren. Er zijn niet veel parkeerplaatsen beschikbaar. Je kunt maximaal 3 uur parkeren of een dagkaart kopen. Betaling is mogelijk met een bankpas en met een parkeerapp.
  • Kijk hier voor meer informatie over parkeren in Weesp.
Kan ik de algemene voorwaarden bekijken

Bekijk hier de algemene leveringsvoorwaarden van Weesp Marketing.

ANDERE ONDERWERPEN

Ontmoet de Vuurlinie 

Bruggen in Weesp

Vaarroutes rond Weesp

Terrassen in Weesp

Weesper binnenstad

Dagje Weesp arrangement